wigwam

 

Leer/ zorgboerderij  'Talent'

Zuiderdiep 209

7876 AL Valthermond

 

Contact:

Logeerweekenden Leer/ zorgboerderij Talent

Lieneke Talens 0611395312

Monique Saadhoff 0611600609

 

Leer/ training centrum Talent

Leer/zorgarrangementen - dagbesteding

Lieneke Talens 059966-2232/ 0611395312

 

 

 

 

 


de boerderij

 

In augustus 2006 is Leer/ zorgboerderij " Talent" gestart.

We zijn een kleinschalig bedrijf die begeleiding biedt aan kinderen,jongeren en jong volwassenen, die extra zorg nodig zijn. Deze kinderen en/of jongeren leven in een individualistische samenleving waarin dagelijks teveel complexe situaties zijn waardoor zij door hun hoge gevoeligheid uitvallen.
Ze vallen uit in het dagelijkse gezinsleven, er wordt veel gevraagd van ouders, broertjes en zusjes, grootouders en andere familieleden.


De buurt is onoverzichtelijk, buurkinderen betrekken ze in spelen die ze niet begrijpen en waarin deze kinderen hun eigen koers varen wat vaak leidt tot conflicten. Ook op de scholen die ze bezoeken, school in de buurt of speciaal onderwijs, overal zijn er steeds weer leerkrachten, kinderen die iets van ze eisen/ willen, wat voor kinderen met adhd, pdd- nos en of hoge gevoeligheid bijna niet valt te begrijpen.
Wij willen deze kinderen een veilige plaats bieden in een zeer complexe maatschappij, waar deze kinderen veelal al beschadigingen opgelopen hebben doordat ze overvraagd worden. In deze kleine, overzichtelijke omgeving willen we kinderen andere vaardigheden en competenties leren dan thuis zitten met de computer,MSN,spannende,confronterende computerspelen spelen etc.


Wat wij bieden is een klein bedrijf, waarin steeds dezelfde mensen contact hebben met het kind, waarin een kind in een groep geplaatst wordt waar hij/zij ook steeds weer dezelfde kinderen tegenkomt zodat vriendschappen opgebouwd kunnen worden.
We bieden structuur, de dag ziet er steeds weer hetzelfde uit, zelfde tijd opstaan, ontbijten, opruimen, elke dag start om de zelfde tijd het programma, het programma biedt altijd een bewegingsprogramma, een doe activiteit, een spel om samen te spelen, een eetmoment, een zelf gekozen vrij spel moment en een creatief moment.

Wij bieden de kinderen een veilige plaats en bieden ouders een plaats waar zij hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten, een kind met een complexe zorgvraag geeft vaak veel spanningen thuis, het kind wordt niet altijd goed begrepen door ouder, broertjes en zusjes. Maar een kind is toch wel het meest kostbare bezit op deze aarde, die wil je als ouders zelf alle mogelijkheden bieden. Helaas is onze ervaring dat dit niet altijd lukt, ouder worden overvraagd door de zorg van deze kinderen.

We zijn een professioneel bedrijf, waarin kwaliteit van de medewerkers geëist wordt, we houden van ruimte, netheid en structuur. In handelingsplannen stellen we samen met ouders doelen m.b.t. de ontwikkeling van hun kind. We zijn een leer/ zorgboerderij waar veel activiteiten en nieuwe vaardigheden aangeleerd worden, we maken dagtripjes in de vrije natuur, we nemen vaak deel aan kunst en cultuur evenementen.

 

Meewerken op de boerderij ( leer/training centrum Talent)

Werkzaamheden als aardappels sorteren, helpen inschuren, of leren een tractor te besturen en uiteindelijk het tractorrijbewijs halen. Verder is er de mogelijkheid te leren lassen, slijpen etc. in een grote werkplaats. Onze tracktors

Leer/training centrum "Talent" en akkerbouwbedrijf Homan Free werken nauw samen. Van oorsprong is het een zogenaamd traditioneel akkerbouwbedrijf. Dit betekent dat er fabrieksaardappelen, suikerbieten en granen worden verbouwd. Veel wordt door de medewerkers zelf gedaan: aardappelen poten en oogsten (het zijn fabrieksaardappelen die dus niet voor de consumptie geschikt zijn), koren zaaien en oogsten en ook het oogsten van het koren bij collega-boeren. Het oogsten
Op het akkerbouwbedrijf werken Bernier Homan Free en Jan als medewerker.
 
De begeleiding wordt verzorgd door Lieneke Talens en Monique Saadhoff. Lieneke is zorgboerin en heeft jaren ervaring als begeleidster en als leerkracht in de sector zorg en welzijn. Monique is begeleidster en heeft al veel ervaring in het werken met deze doelgroep.
Samen vormen zij een professioneel, gezellig en gedreven duo.

Er zijn sinds 2010 medewerkers aangenomen die het team zijn komen versterken en natuurlijk vergeten we niet de stagiaires en vrijwilligers die ons ondersteunen bij de verschillende activiteiten.

Verder zijn wij een erkend stagebedrijf en zijn we aangesloten bij de Stichting Zorgboerderijen Drenthe en lid van de vereniging van Zorgboeren in Nederland.

Bel gerust voor meer informatie!!